Від нового вірусу Alaskapox померла перша людина

Від нового вірусу Alaskapox померла перша людина

Укрінформ
Чоловік, який жив у віддаленому районі Аляски, помер від нещодавно виявленого вірусного захворювання Alaskapox.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє USA Today.

"Перший летальний випадок внаслідок рідкісної нещодавно виявленої вірусної хвороби забрав життя чоловіка, який жив у віддаленому районі на півдні Аляски", - повідомили офіційні особи штату.

Минулого тижня від чиновників органів охорони здоров'я Аляски надійшов бюлетень, в якому йшлося, що літній чоловік, який жив на півострові Кенай, помер після шпиталізації з пекучим висипом. Лікарі діагностували у пацієнта віспу, відому як "Аляскапокс" (AKPV).

Зазначається, що чоловік помер наприкінці січня. Померлий жив один у лісовій зоні та регулярно контактував з бездомною кішкою. Він мав ослаблений імунітет, що, як допускають експерти, стало причиною його смерті від вірусу.

Вказується, що вірус має дещо спільне з мавпячою віспою. Хвороба переноситься дрібними ссавцями, включаючи червоноспиних полівок.

"З 2015 року було відомо про щонайменше сім зареєстрованих випадків цього вірусу. Усі на території Аляски", - зазначає видання.

Читайте також: Представник ВООЗ розповів про «хворобу Х» і закликав готуватися до нової гіпотетичної пандемії

Як пишуть журналісти, ніхто з людей, які заразилися вірусом, не виїжджали за межі США.

AKPV вперше був виявлений у людини, яка живе поблизу Фербенкса у 2015 році, а наступний випадок у людей з'явився в 2020 році. Ще двоє пацієнтів повідомили, що діагностували його у 2021 році, а потім одна людина захворіла на нього у 2022 році. Шостий випадок був підтверджений минулого року, вказано у бюлетені чиновників охорони здоров'я Аляски.

Фахівці зазначили, що вірус досі вважався таким, що не несе загрози для життя людини.

Читайте також: У США зафіксували перший випадок бубонної чуми за 10 років

Як повідомляв Укрінформ, у Ріо-де-Жанейро за декілька днів до початку карнавалу оголошено надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я через спалах лихоманки Денге, яку переносять комарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-