Лікарі Охматдиту врятували хлопчика, який проковтнув 20 магнітів

Лікарі Охматдиту врятували хлопчика, який проковтнув 20 магнітів

Фото
Укрінформ
Лікарі Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» врятували хлопчика, який проковтнув 20 деталей магнітного конструктора.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці «Охматдиту» у Фейсбуці.

До лікарні звернулися батьки дитини, яка скаржилась на біль у животі. Після збору анамнезу та огляду спеціалісти відділення екстреної медичної допомоги направили хлопчика на інструментальне обстеження.

Вже на першому рентген-знімку спеціалісти побачили наявність у травному каналі цілої групи сторонніх тіл, у яких вдалось впізнати магнітний конструктор. 20 магнітів перебували в різних частинах шлунково-кишкового тракту, проте були зʼєднані між собою.

Консиліум лікарів вирішив проводити невідкладне оперативне втручання, адже кожна година очікування могла погіршити стан пацієнта. Відмінність магнітів від інших сторонніх тіл, які можуть проковтнути діти, полягає у їх притягненні один до одного і защемленні тканин. Як наслідок, виникають зони некрозу (змертвіння), перфорації порожнистих органів, шлунково-кишкові непрохідності тощо.

Під час операції спеціалісти відділення ендоскопії захопили перший магніт і витягли його разом із ланцюжком з 18 елементів конструктора.

Читайте також: В Охматдиті провели унікальну операцію хлопчику, який не міг повноцінно дихати

Проте один магніт довелося діставати хірургам. Була виконана лапаротомія та ретельна ревізія органів черевної порожнини. Під час цього у дитини було виявлено 5 перфоративних отворів та останній елемент конструктора. Всі отвори були закриті, а магніт видалений.

Зараз хлопчик проходить післяопераційний курс лікування та реабілітації.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого «Охматдит» відсвяткував 130-й день народження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-