Захворюваність на ГРВІ серед дітей за тиждень зросла на 31% - МОЗ

Захворюваність на ГРВІ серед дітей за тиждень зросла на 31% - МОЗ

Укрінформ
За тиждень захворюваність на гострі респіраторні вірусні інфекції серед дітей зросла на 31%.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Захворюваність на ГРВІ, грип та COVID-19 у порівнянні із попереднім тижнем серед дітей зросла на 31%, серед дорослих – на 12,9%. Перевищення епідпорогу зареєстровано в Житомирській, Хмельницькій, Вінницькій та Чернівецькій областях", - йдеться у повідомленні.

За даними МОЗ, за період з 29 січня по 4 лютого в країні на ГРВІ захворіло 226 338 українців, із них 125 556 – діти віком до 17 років. До лікарень госпіталізовані 6 924 людини, із них 4 232 – діти.

Наразі у 22 регіонах зафіксована циркуляція вірусів грипу типів А та В. З 29 січня по 4 лютого зареєстровано 13 летальних випадків серед пацієнтів із діагнозом «Грип». Загалом з початку сезону зареєстровано 35 летальних випадків. У 3 105 осіб з 29 січня по 4 лютого виявили COVID-19. Зареєстровано 28 летальних випадків через ускладнення від COVID-19. Всі померлі не мали профілактичних щеплень проти грипу та COVID-19.

У МОЗ нагадали, що зараз всі області забезпечені вакциною проти COVID-19, також близько 12 тисяч доз вакцини проти грипу розподілені до медзакладів країни для проведення безоплатних щеплень, в першу чергу для пацієнтів з групи ризику. Задля уникнення важкого перебігу грипу та COVID-19 пацієнтам з групи ризику рекомендовано звернутися до своїх сімейних лікарів чи пунктів щеплення у медзакладах та дізнатись про можливість безоплатної вакцинації. До груп ризику належать люди старше 60 років, діти від 6 місяців, вагітні, люди з хронічними захворюваннями, а також люди з професійної групи ризику, які працюють з населенням та у великих колективах (медпрацівники, вчителі, продавці тощо).

Читайте також: На Рівненщині показник захворюваності на ГРВІ перевищує епідпоріг на 89,4%

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за січень зареєстровано дев'ять випадків нового субваріанту штаму коронавірусу «Омікрон» — JN.1, який називають «Дженні».

За клінічними симптомами медики зафіксували середній або легкий перебіг захворювання, лише одна людина була госпіталізована до лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-