У Львові військовому вживили слуховий апарат у череп

У Львові військовому вживили слуховий апарат у череп

Фото
Укрінформ
У Львові військовому, який майже повністю втратив слух у боях, повернули здатність чути. Отоларингологи Першого медоб’єднання Львова виконали операцію з кісткової імплантації апарату для слуху.

Про це у Фейсбуці повідомляє Перше медичне об'єднання Львова, передає Укрінформ.

«Наші отоларингологи вживили воїнові — безпосередньо в кістку завушної ділянки — імплант, який кріпиться разом із магнітом. Коли ж рана після втручання у захисника загоїлася, зверху над вухом йому встановили процесор, який через кістку передає звук до слухового нерва і дає можливість знову чути», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слух у 47-річного Юрія почав погіршуватися після низки отриманих на фронті контузій. Внаслідок неодноразового ураження вибуховими хвилями пошкоджень зазнав слуховий нерв воїна. З часом чоловік геть перестав чути на праве вухо, а на ліве — слух знизився аж до 30%.

Оскільки захисник прагнув якнайшвидше повернутися у стрій, спеціалісти обрали метод із коротким реабілітаційним періодом. Вони вирішили виконати операцію з кісткової імплантації системи провідності BAHA. Після такого втручання відновлення триває лише місяць.

Читайте також: У Львові хлопчику із саркомою Юїнга трансплантували кістку, надруковану на 3D-принтері

«Для дітей у Лікарні Святого Миколая ці операції успішно виконують уже впродовж чотирьох років. А ось для дорослого — вперше. І не лише у нашій лікарні та медоб’єднанні, а й загалом — у Львові. Після повернення слуху Юрій повернувся на службу», - додали у медзакладі.

Як повідомляв Укрінформ, бійцю полку «Азов» Олександрові Попченку під Бахмутом уламок снаряда потрапив у мозок. Внаслідок цього військовий втратив пам'ять та ледве не позбувся зору, але львівські лікарі повернули можливість бачити.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-