Україна і Данія підписали декларацію про медичне партнерство

Україна і Данія підписали декларацію про медичне партнерство

Фото
Укрінформ
Україна і Данія підписали декларацію про посилення розвитку медичного партнерства. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

«Сьогодні ми підписали документ, що закладає основи для подальшої розбудови стійкого медичного партнерства. Визначили такі ключові напрями: покращення доступу до медичної допомоги, включаючи первинну медичну допомогу, з особливим акцентом на психічне здоров'я, регулювання обігу лікарських засобів та медичних виробів, протидія стійкості до протимікробних препаратів», — зазначив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Україна і Данія підписали декларацію про посилення розвитку медичного партнерства / Фото: МОЗ

У межах підписаної декларації про наміри передбачається обмін досвідом між медичними експертами, співпраця з неурядовими організаціями, зокрема з академічними установами, благодійними організаціями та інститутами громадянського суспільства, проведення тренінгів, семінарів і майстер-класів, участь у конференціях тощо.

Під час двосторонньої зустрічі міністр внутрішніх справ та охорони здоров'я Данії Софі Льоде анонсувала передачу Україні 3000 слухових апаратів. Вони будуть спрямовані на підтримку українських військових, які внаслідок отриманих на війні травм втратили слух.

Читайте також: Зеленська разом з міністром охорони здоров’я Данії відвідала дитячу лікарню в Боярці

Як повідомлялося, під час третього Саміту перших леді і джентльменів, який відбувся в Україні у вересні 2023 року, Данія стала однією з 16 країн, які підтримали заяву щодо розбудови стійкого міжнародного партнерства у сфері охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-