Пацієнтів із груп ризику вакцинуватимуть від грипу безкоштовно

Пацієнтів із груп ризику вакцинуватимуть від грипу безкоштовно

Укрінформ
В Україні розпочинається вакцинальна кампанія проти грипу для осіб з груп ризику.

Про це повідомляє Центр громадського здоровʼя, передає Укрінформ.

"У межах міжнародного партнерства Україна отримала близько 12 тисяч доз вакцини від виробника "Санофі", Франція. Звичайно, ми плануємо використати цю вакцину повністю. Вакцину вже доставлено в регіони, є дуже високий попит, і ми думаємо, що вакцинальні заходи будуть проведені дуже оперативно", — сказав завідувач відділу імунізації Центру громадського здоров'я Андрій Пашинний.

Він додав, що пацієнти з онкозахворюваннями можуть отримати вакцинацію в онкологічних лікарнях.

Зокрема, у Рівному онкохворих вакцинують в обласному протипухлинному центрі. Отримати безоплатні щеплення могли пацієнти та працівники медзакладу. Щеплення проводитимуть у Національному інституті раку у Києві у середу, 7 лютого, а в онкологічних медзакладах Львова — 9 лютого.

Читайте також: ВООЗ фіксує неймовірно низький рівень вакцинації від COVID та грипу

Вакцина доступна в усіх регіонах України, крім тимчасово окупованих територій. Щеплення будуть безоплатні для людей, що перебувають у групі ризику захворювання на грип. Це люди віком за 60 років, діти від 6 місяців, вагітні жінки, люди з хронічними захворюваннями, а також люди з професійної групи ризику — медики, вчителі, продавці тощо.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 31 січня у Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій областях зафіксовано перевищення епідемічного порогу через збільшення захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-