В Україні виписали вже понад 67 мільйонів електронних рецептів

В Україні виписали вже понад 67 мільйонів електронних рецептів

Укрінформ
У системі ЕСОЗ виписано понад 67 мільйонів електронних рецептів.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала заступниця міністра охорони здоровʼя Марія Карчевич, передає Укрінформ.

"На сьогодні ми маємо понад 67 млн електронних виписаних рецептів і бачимо, що це той сервіс, який використовують українці", - сказала Карчевич.

Вона нагадала, що рецепти на різні види препаратів мають різний термін дії.

"Найкоротший термін дії на наркотичні лікарські препарати, він становить 10 днів, якщо ми говоримо про інші групи препаратів, то там переважно 30 або 90 діб термін дії рецепта", - сказала заступниця міністра.

Вона додала, що минулого року були введені деякі нормативні зміни, тому громадяни можуть отримати електронний рецепт у лікаря дистанційно.

Карчевич нагадала, що за електронними рецептами відпускаються препарати з програми "Доступні ліки", виняток становлять прифронтові території, де може бути відсутній звʼязок, світло. Там лікарі можуть виписати паперовий рецепт.

За її словами, у випадках, якщо пацієнт не має мобільного телефону, лікар може надрукувати паперову довідку, де міститься номер рецепта.

Заступниця міністра зазначила, що на сьогодні програма "Доступні ліки" містить понад 500 різних видів лікарських препаратів, торік до неї також додалися медичні вироби.

Читайте також: Укрпошта готується працювати за програмою «Доступні ліки»

Як повідомляв Укрінформ, Програма медичних гарантій на 2024 рік почала діяти з 1 січня, її бюджет становить понад 159 млрд гривень, з яких 5,2 млрд гривень виділено на реімбурсацію лікарських засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-