Укрпошта готується працювати за програмою «Доступні ліки»

Укрпошта готується працювати за програмою «Доступні ліки»

Укрінформ
Укрпошта здійснює підготовку до роботи за програмою «Доступні ліки», що дозволить вирішити проблему доступності лікарських засобів у селах.

Про це повідомила журналістам в Івано-Франківську голова Національної служби здоров’я України (НСЗУ) Наталія Гусак, передає кореспондент Укрінформу.

«У 2024 році запрацює Укрпошта за програмою «Доступні ліки»… Укрпошта зараз здійснює підготовчі речі, які стосується набору фармацевтів. Також там працюють над тим, щоб бути включеними до електронної системи охорони здоров’я і здійснювати відповідний відпуск (ліків - ред.)», - зазначила Гусак.

За її інформацією, це дасть можливість підняти рівень відпуску ліків за е-рецептами саме у сільській місцевості. Гусак вказує, що серед аптек, які мають контракти з НСЗУ на співпрацю за програмою «Доступні ліки», більшість знаходиться у містах і селищах. Лише 16% аптек працюють за цією програмою в селах.

«У селах невелика кількість таких аптечних пунктів, які є учасниками цієї програми. Це означає, що в селі люди отримують е-рецепти, але коли людина бачить, куди їй поїхати за безкоштовними ліками з цим рецептом, вона обирає або нікуди не їхати, або в селі купити їх за власні кошти», - додала Гусак.

Читайте також: До програми «Доступні ліки» торік долучилися 600 тисяч українців - голова Нацслужби здоров’я

На запитання кореспондента Укрінформу, чи це будуть аптечні пункти Укрпошти, чи доставка ліків, Гусак припустила, що система роботи Укрпошти у цій програмі може бути змішаною.

«Для нас важливо, щоб люди знали про програму «Доступні ліки» і були на зв’язку зі своїми сімейними лікарями, які виписують е-рецепти», - підкреслила Гусак.

Вона зауважила, що найбільш ймовірно, що Укрпошта включиться в роботу за програмою «Доступні ліки» у другій половині 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, торік понад 2,2 мільйона пацієнтів скористалися програмою «Доступні ліки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-