До програми «Доступні ліки» торік долучилися 600 тисяч українців - голова Нацслужби здоров’я

До програми «Доступні ліки» торік долучилися 600 тисяч українців - голова Нацслужби здоров’я

Укрінформ
Понад 600 тисяч українців у 2023 році вперше долучилися до програми «Доступні ліки», у 2022 році - долучилися більше 450 тисяч.

Про це під час пресконференції в Укрінформі на тему: «Програма медичних гарантій-2024: що зміниться для пацієнта?» повідомила голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.

«Ми далі продовжуємо працювати над тим, щоб до програми «Доступні ліки» долучалися унікальні пацієнти. Більше 600 тисяч українців у 2023 році вперше долучилися до програми «Доступні ліки». У 2022 році - долучилися більше 450 тисяч», - сказала Гусак.

Голова Національної служби здоров’я України підкреслила, що держава і далі гарантує безоплатне отримання або отримання з невеликою доплатою лікарських засобів українцям, які мають хронічні захворювання або зазнають катастрофічних витрат за рахунок того, що їм пожиттєво потрібно приймати ті чи інші лікарські засоби.

За її словами, номенклатура лікарських засобів за програмою «Доступні ліки» розширювалась через появу нових напрямків. У 2023 році з'явилося додатково три нових напрямки: імуносупресивні препарати (для людей, які зазнали трансплантації органів), тест-смужки для людей з інсулінозалежним діабетом, знеболювальні для паліативних хворих.

Читайте також: Понад 114 тисяч українців отримали першу психологічну допомогу на «первинці» у 2023 році

Загалом програма «Доступні ліки» зростала за обсягом - у 2023 році мала понад 3 млрд гривень бюджетних коштів.

Як повідомляв Укрінформ, на 2024 рік для Міністерства охорони здоров’я по програмі «Доступні ліки» пріоритет - не збільшення номенклатури ліків, а збільшення доступності до них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-