Торік на медичне обладнання закладів охорони здоров’я Прикарпаття скерували ₴200 мільйонів

Торік на медичне обладнання закладів охорони здоров’я Прикарпаття скерували ₴200 мільйонів

Укрінформ
На Прикарпатті торік на придбання медичного обладнання в заклади охорони здоров’я скерували 200 мільйонів грн. Вдалося оновити 14 відділень.

Про це в Івано-Франківську під час зустрічі з керівництвом НСЗУ повідомила заступниця голови Івано-Франківської ОВА Людмила Сірко, передає кореспондент Укрінформу.

«Торік спільними зусиллями ми оновили 14 відділень. Понад 200 млн грн були скеровані на закупівлю обладнання», - зазначила Сірко.

За її інформацією, торік НСЗУ скерувала на медичні послуги для мешканців Прикарпаття понад 5,5 млрд грн.

Також Сірко зауважила, що упродовж останніх трьох років на Прикарпатті вдалося на 80% оновити парк автомобілів екстреної медичної допомоги.

Зазначалося, що нині в Івано-Франківській області 21 медичний заклад, зокрема 1 приватний, надають реабілітаційні послуги для військових і осіб, які їх потребують у післяопераційний період.

«У 2024 році акцент ставимо на відкриття Центрів ментального здоров’я, які б покращували психосоціальний статус та відновлювали репродуктивність осіб, які цього потребують», - додала Сірко.

Читайте також: На Прикарпатті лікарні для новонароджених з порушенням розвитку допоможуть благодійники з Угорщини

Вона зауважила, що в Івано-Франківській області пацієнти 11 лікарень можуть безкоштовно пройти комп’ютерну томографію, ще у двох медзакладах можна безкоштовно пройти магнітно-резонансну томографію.

Як повідомляв Укрінформ, в обласному кардіоцентрі Дніпра змонтували сучасний компʼютерний томограф, що дозволяє оцінити доцільність проведення більш складного та інвазивного методу дослідження – коронарографії.

Фото ілюстративне з сайту zakarpattya.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-