Епідеміологічна ситуація з ковідом і грипом в Україні контрольована - Ляшко

Епідеміологічна ситуація з ковідом і грипом в Україні контрольована - Ляшко

Укрінформ
Епідеміологічна ситуація з ковідом і грипом в Україні контрольована, в межах епідеміологічних порогів, тому ніяких додаткових заходів не проводиться.

Про це розповів міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко на брифінгу в Медіацентр Україна - Укрінформ.

"Сьогодні ми продовжуємо епідмоніторинг гострих респіраторних вірусних інфекцій, до яких відноситься і Covid-19, і грип. Що ми відстежуємо в Україні? Що у нас за останні три роки розпочалась активна циркуляція вірусів грипу. Раніше, коли була пандемія ковіду, циркуляція вірусів грипу мала поодинокі випадки. Сьогодні, особливо уже після нового року, кількість вірусів грипу А і В зачно більша і починає конкурувати з ковідом. Однак епідеміологічна ситуація контрольована, вона в межах епідпорогів, тому ніяких додаткових протиепідеміологічних заходів національного рівня не застосовується", - сказав міністр.

Читайте також: Представник ВООЗ розповів про «хворобу Х» і закликав готуватися до нової гіпотетичної пандемії

Однак, і ковід, і грип, за його словами, - це інфекційні захворювання, і питання прогнозування базується на епідеміологічному моніторингу. "Якщо ми будемо бачити динаміку до зростання кількості таких випадків, будуть проводитися ті заходи, які прописані в нормативно-правових актах", - зазначив Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, на початку грудня минулого року заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, що в Україні з жовтня, коли розпочався епідемічний сезон, на грип, ГРВІ та СOVID-19 перехворіло 1,3 млн людей, що на 40% більше, ніж минулого епідсезону.

На початку січня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко закликав громадян вакцинуватися від грипу та COVID-19 з тим, щоб не перевантажувати систему охорони здоровʼя, яка зараз переорієнтована на надання медичної допомоги постраждалим від війни.

За даними МОЗ, зараз епідемічний поріг захворюваності на грип, ГРВІ та ковід не перевищено в жодному регіоні. Вакцинація від COVID-19 залишається на безоплатній основі. Наразі в Україні доступні близько 2 млн доз вакцини проти ковід.

Щеплення проти грипу рекомендовано робити щосезону. Вакцину проти грипу корейського або французького виробництва можна купити в аптеці. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-