Вірусолог закликає поки не боятися «хвороби Х» і готуватися до нової гіпотетичної пандемії

Вірусолог закликає поки не боятися «хвороби Х» і готуватися до нової гіпотетичної пандемії

Ексклюзив
Укрінформ
Йдеться про наступну гіпотетичну пандемію, до якої ми маємо готуватись, бо це питання часу - чим більше населення планети, тим більше вірогідність пандемій.

Так прокоментувала в інтерв’ю Укрінформу появу інформації про нову «Хворобу Х» доктор медичних наук, професор, лікар-вірусолог Алла Мироненко.

«Насправді мова йде про наступну гіпотетичну пандемію, до якої ми маємо готуватись, бо це питання часу. Чим більше населення планети, тим більше вірогідність пандемій. Тому треба, щоб була стратегія реагування, включаючи наявність вірусологів, лабораторних спроможностей, технологічних підходів, розроблених технологій виготовлення вакцин, противірусних препаратів, взаємного інформування про незвичайні події та ще багато іншого. Підготовка. Поки боятись нічого», - сказала вона, відповідаючи на запитання: чи вже є у нас привід для хвилювання щодо нової епідемії через «Хворобу Х», чи цього разу людство може бути більш підготовленими до зустрічі з новим вірусом?

Читайте також: На Всесвітньому економічному форумі в Давосі обговорять «Хворобу Х»

Як повідомляв Укрінформ, 14 січня 2023 року з’явилася інформація про нову «Хворобу Х», яка за попередженням ВООЗ може спричинити кількість смертельних випадків у 20 разів більше, ніж було під час пандемії коронавірусу. Широкому загалу про цю нову хворобу відомо дуже мало, все що ми знаємо – що це гіпотетична назва невідомого патогена, здатного викликати епідемію чи пандемію.

За словами голови Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі, «Х» у назві означає «несподіваність». Також відомо, що 17 січня на Всесвітньому економічному форумі в Давосі у Швейцарії обговорять проблему можливої нової пандемії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-