У Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни запрацював зал асистивних технологій

У Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни запрацював зал асистивних технологій

Фото
Укрінформ
У Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни запрацював зал асистивних технологій.

Як передає Укрінформ, про це написав у Фейсбуці начальник Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль.

«Зал асистивних технологій запрацював з початку року в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, його завдання - реабілітація пацієнтів з важкими черепно-мозковими та спінальними травмами, допомога в соціалізації та підготовка до самообслуговування. 

Крім власне кабінету асистивних технологій, до залу входять також зона для навчання, склад та майстерня для візочків.

Коваль інформує, що створити цей зал вдалося завдяки співфінансуванню ВООЗ та обласного бюджету, які виділили на облаштування та придбання обладнання, відповідно, 8 та 4 млн грн.

Читайте також: На Рівненщині будують новий реабілітаційний корпус госпіталю ветеранів війни

Асистивні технології – це збірний термін, що охоплює різноманітні допоміжні засоби та послуги. Вони призначені для того, щоб підтримувати на поточному рівні або підвищити функціональні можливості й автономність людей з хворобами та інвалідністю, тим самим сприяючи їх благополуччю.

Як повідомляв Укрінформ, у Рівненському обласному госпіталі працює міжнародна мультидисциплінарна реабілітаційна команда ВООЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-