У Рівному з’явилося обладнання для допомоги людям, які хворіють на муковісцидоз

У Рівному з’явилося обладнання для допомоги людям, які хворіють на муковісцидоз

Укрінформ
Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення завдяки партнерам зі США отримав вартісний прилад - він потрібен для надання медичної допомоги людям, які хворіють на муковісцидоз.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

«Цей прилад генерує вібрації на грудях або спині. У людей, які хворіють на муковісцидоз, таке вібрування допомагає відокремити слиз від стінок дихальних шляхів. І завдяки партнерам зі США тепер ми маємо такий вартісний прилад у нашому обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення», - написав Карауш.

Він розповів, що муковісцидоз — це генетичне захворювання. яке впливає на роботу різних органів, зокрема легень і шлунково-кишкового тракту. Густий слиз може забивати дихальні шляхи, що призводить до проблем із диханням та інфекцій.

Як інформує голова облради, на обліку в диспансері є 44 пацієнти, це 29 дітей та 15 дорослих.

Там функціонує Центр надання допомоги хворим на муковісцидоз.

Торік з обласного бюджету на лікування виділили понад 1,5 млн грн, від держави медикаментів отримали на майже 5 млн грн.

Карауш зазначив, що цього разу, крім генератора вібрації, отримали й деякі інші необхідні прилади та ліки. Усього цього не було б, якби не благодійниця Маріка Пук-Фоллетт — людина, яка не вперше підтримує українських пацієнтів.

Читайте також: Уряд Японії профінансує закупівлю медобладнання для 25 українських лікарень

Як повідомляв Укрінформ, Рівненська область стала учасником програми «Об'єднані заради здоров'я». Це дає змогу Рівненському спеціалізованому диспансеру радіаційного захисту населення, у якому створено Центр розсіяного склерозу, майже вдвічі збільшити кількість дороговартісних флаконів препарату «Окревус».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-