До програми «Доступні ліки» включили понад 230 препаратів від серцево-судинних захворювань

До програми «Доступні ліки» включили понад 230 препаратів від серцево-судинних захворювань

Укрінформ
До програми "Доступні ліки" включено 232 назви препаратів від серцево-судинних захворювань.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національна служба здоровʼя, передає Укрінформ.

"Всього до програми “Доступні ліки” включено 232 торгові назви препаратів для лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі для профілактики інфарктів та інсультів. З них 177 – з доплатою, та 55 – без доплати", - йдеться у повідомленні.

В НСЗУ нагадали, що для отримання ліків безоплатно або з частковою доплатою необхідно звернутися до лікаря первинної медичної допомоги.

Читайте також: Аптеки у лікарнях мають долучитися до програми «Доступні ліки» - рішення уряду

Лікар випише електронний або паперовий рецепт на підставі обстежень та діагнозу. В рецепті лікар вкаже міжнародну непатентовану назву препарату (МНН). Термін дії рецепта становить 30 днів з дати виписування.

З рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця реєстрації. Головна умова – наявність договору з НСЗУ. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою “Доступні ліки”.

Покажіть рецепт працівнику аптеки. Аптекар запропонує наявні препарати, які містять потрібну діючу речовину. А також повідомить, який препарат повністю безоплатний, а за який потрібно доплатити. Вартість ліків аптеці відшкодує НСЗУ.

Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна:

– через дашборд на сайті НСЗУ

– через чат-бот «Спитай Гриця» 

– зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Читайте також: МОЗ про «Доступні ліки»: пріоритет на 2024 рік - збільшення доступності

Як повідомлялося, Національна служба здоровʼя адмініструє програму "Доступні ліки" з 2019 року. В програмі безоплатно або з частковою доплатою доступні препарати для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету 2 типу, препарати для пацієнтів у посттрансплантаційному періоді. У 2024 році планується розширення переліку ліків програми "Доступні ліки" за напрямом "розлади психіки та поведінки". В Програмі медичних гарантій на 2024 рік на програму "Доступні ліки" передбачено 5,2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-