Грипозний сезон: в Україні за перший місяць року - 121 тисяча хворих

Грипозний сезон: в Україні за перший місяць року - 121 тисяча хворих

Укрінформ
В Україні за перший тиждень цього року на грип, ГРВІ і COVID-19 захворіли 121172 особи.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

У МОЗ зауважили, що в усіх регіонах України зберігається неепідемічний рівень захворюваності на грип та інші гострі респіраторні вірусні інфекції, включаючи COVID-19.

Читайте також: ВООЗ закликає повернутися до носіння масок через зростання захворюваності на COVID-19

"За перший тиждень січня на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіли 121 172 особи, із них 59 469 — діти. До лікарень госпіталізовано 4 744 особи, із них 2 472 — діти. Нових випадків COVID-19 з 1.01 по 7.01 зареєстровано 5 253. 1 375 пацієнтів потребували спеціальної медичної допомоги у лікарні, з яких 273 — діти. Зареєстровано 53 летальні випадки, серед яких — одна дитина віком до року", - йдеться у повідомленні.

За даними міністерства, у 14 регіонах України циркулюють віруси грипу А та В. Серед усіх зареєстрованих випадків гострих респіраторно-вірусних захворювань переважає COVID-19.

У МОЗ розповіли, що протягом епідсезону, який почався в жовтні, в середньому від тижня до тижня медики реєструють від 130 до 150 тисяч нових випадків захворювання.

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що комплексні протиепідемічні заходи, індивідуальний захист - маски - в разі нездужання, самоізоляція та імунопрофілактика проти грипу і COVID-19 важливі, і про них не можна забувати.

"Вакцина проти COVID-19 залишається безоплатною у 2024 році та доступна у пунктах щеплень в усіх областях", - поінформував він.

Читайте також: Грип і коронавірус у Києві: 10 людей померли у лікарнях

Як повідомлялося, глава МОЗ Віктор Ляшко закликав українців вакцинуватися від грипу та COVID-19. За його словами, важливо, щоб медзаклади під час війни не були заповнені інфекційними хворими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-