МКІП і Червоний Хрест України співпрацюватимуть у межах програми «Ти як?»

МКІП і Червоний Хрест України співпрацюватимуть у межах програми «Ти як?»

Фото
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики і Товариство Червоного Хреста України підписали меморандум про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Мистецтво допомагати» Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Про це повідомляє пресслужба МКІП, передає Укрінформ.

«Такий проєкт однозначно суспільно значущий сьогодні, в умовах повномасштабної війни. І якщо ми можемо, маючи певний ресурс як міністерство, допомогти, ми обов’язково це робитимемо. Наразі маємо інфраструктуру та працівників закладів культури з вищою гуманітарною освітою. Якщо їх навчити правильно працювати з людьми, які потрапили в екстремальні стресові умови, то це вже буде першою психологічною допомогою», - сказав т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Він запевнив, що в умовах війни для МКІП це пріоритетний напрям роботи, який спрямований на розширення психологічної підтримки українцям.

Читайте також: На Рівненщині аналізують роботу лікарів-психіатрів при ВЛК

Серед напрямів співпраці міністерства та Товариства Червоного Хреста України: проведення тренінгів з першої психологічної допомоги для працівників закладів культури, надання психологічної підтримки для працівників та студентів закладів мистецької освіти, організація та проведення спільних заходів (зустрічей, круглих столів, семінарів, конференцій, навчальних програм), просвітницьких кампаній та реалізація спільних проєктів з інформування населення щодо важливих соціальних і безпекових питань.

Як повідомлялося, у березні за ініціативою першої леді Олени Зеленської в Україні стартувала комунікаційна кампанія Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Мета кампанії - навчити українців піклуватися про своє ментальне здоров’я та показати інструменти, які допоможуть подолати тривогу.

Фото: МКІП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-