Ляшко закликав українців вакцинуватися від грипу та коронавірусу

Ляшко закликав українців вакцинуватися від грипу та коронавірусу

Укрінформ
Міністерство охорони здоровʼя закликає громадян вакцинуватися від грипу та COVID-19 з тим, щоб не перевантажувати систему охорони здоровʼя, яка зараз переорієнтована на надання медичної допомоги постраждалим від війни.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

"Зараз ми бачимо, що кількість ковіду йде на зменшення при загальному зростанні кількості гострих респіраторних вірусних інфекцій, превалююче місце поступово займають віруси грипу, які також небезпечні. На жаль, у нас є вже летальні випадки від інфікування саме вірусом грипу, тому закликаю всіх бути обережними... Закликаю всіх робити профілактику, тому що під час воєнного стану медична систем все ж таки переорієнтована на військові рейки, для нас критично важливо, щоб не було заповнення інфекційними хворими закладів охорони здоровʼя", - сказав Ляшко.

Він нагадав, що щотижнево в Україні реєструється 130-140 тис. випадків захворювання на грип, ГРВІ та ковід, в середньому 4-6 тис. людей госпіталізують. Наразі, за його словами, такого підвищеного впливу ГРВІ, який був у 2020-2021 роках, не спостерігається.

Як додав Ляшко, зараз в країні епідемічний процес у межах епідемічних порогів, система охорони здоровʼя на підвищення захворюваності реагує планово.

Читайте також: Грипозний сезон: кому і як рекомендує МОЗ носити маски

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, зараз епідемічний поріг захворюваності на грип, ГРВІ та ковід не перевищено в жодному регіоні.

Вакцинація від COVID-19 залишається на безоплатній основі. Наразі в Україні доступні близько 2 млн доз вакцини проти ковід

Щеплення проти грипу рекомендовано робити щосезону. Вакцину проти грипу корейського або французького виробництва можна купити в аптеці. Обидві вакцини пройшли державний контроль якості.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-