Швейцарські науковці виявили в лікарнях 35 нових бактерій

Швейцарські науковці виявили в лікарнях 35 нових бактерій

Укрінформ
Дослідники з Базельського університету та Університетського госпіталю Базеля (Швейцарія) виявили 35 нових видів бактерій у зразках пацієнтів лікарень.

Про це повідомляє Swissinfo, передає Укрінформ.

Учені збирають зразки бактерій у пацієнтів з 2014 року. Загалом команда дослідників на чолі з мікробіологом Даніелем Голденбергером проаналізувала 61 невідомий бактеріальний патоген, виявлений у зразках крові або тканин пацієнтів із різними захворюваннями. Із загальної кількості 35 бактерій були раніше невідомі.

Дослідники Базеля вже обрали назви для двох із них. Зокрема, одну бактерію назвали Pseudoclavibacter triregionum - через розташування Базеля на кордоні між Швейцарією, Францією та Німеччиною.

Читайте також: У Франції фіксують безпрецедентний спалах менінгіту

На думку дослідників, сім із виявлених видів бактерій є клінічно важливими, адже здатні викликати інфекції у людей.

Багато з цих типів бактерій зустрічаються на шкірі та слизових оболонках людини, через що, за словами Голденбергера, «їх часто недооцінюють і мало досліджували». Однак якщо вони потраплять у кров, може розвинутися інфекція.

Як повідомляв Укрінформ, дослідники виявили фотосинтетичні структури - тилакоїди у скам'янілостях ціанобактерій віком 1,75 мільярда років.

Фото: Artem Podrez/Pexels

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-