Нацслужба здоров’я на початку року запустить «кабінет пацієнта»

Нацслужба здоров’я на початку року запустить «кабінет пацієнта»

Укрінформ
У 2024 році НСЗУ запускає "кабінет пацієнта", де українці зможуть змінювати декларації з лікарем первинної ланки, персональні дані тощо, не звертаючись до лікаря чи служби.

Про це в інтервʼю Укрінформу розповіла голова Національної служби здоровʼя України Наталія Гусак.

"На початку цього року ми запускаємо "кабінет пацієнта". На першому етапі впровадження пацієнтського кабінету користувачі зможуть повноцінно переглядати та розпоряджатися своїми персональними даними в ЕСОЗ – зокрема, і деклараціями. Усі зареєстровані в кабінеті користувачі зможуть переглядати, з яким лікарем та в якому закладі укладена їхня декларація, а також переглянути декларації своїх дітей. Або ж у разі потреби – розірвати подану декларацію, а лікарі більше не будуть стикатися з довгою та складною процедурою зміни персональних даних пацієнта, адже все це пацієнт зможе актуалізувати самостійно у своєму особистому кабінеті. Доступ до електронного кабінету буде реалізований в медичній інформаційній системі та в Дії", - розповіла Наталія Гусак.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня почала діяти Програма медичних гарантій на 2024 рік. Бюджет ПМГ-2024 становить понад 159 млрд гривень, з яких 5,2 млрд гривень виділено на реімбурсацію лікарських засобів.

Читайте також: Зі скаргами на ментальне здоров’я можна звертатися до сімейних лікарів - МОЗ

Програма медичних гарантій у 2024 році включає 44 пакети послуг. Зокрема, три нові: “Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)”; “Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів”; “Лікування дорослих та дітей методом трансплантації гемопоетичних стовбурових клітин”.

Також у 2024 році планується розширення переліку ліків програми "Доступні ліки" за напрямом розлади психіки та поведінки, які пацієнти зможуть отримати безоплатно або з частковою доплатою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-