Уряд удосконалив процедуру забезпечення українців протезами

Уряд удосконалив процедуру забезпечення українців протезами

Укрінформ
Кабінет Міністрів змінив порядок забезпечення допоміжними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства соціальної політики України, передає Укрінформ.

«Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку», - йдеться в повідомленні.

Відтепер рішення про потребу у протезі може ухвалювати мультидисциплінарна команда, яка працює з людиною у лікарні. При наявності чинного висновку МСЕК чи довідки лікарської комісії нових документів для забезпечення допоміжними засобами реабілітації оформлювати не потрібно.

Також скорочено перелік документів для забезпечення засобами реабілітації.

Крім того, спрощено процедуру призначення колісних крісел з електроприводом – тепер це відбуватиметься за загальною процедурою, як і призначення будь-якого іншого засобу реабілітації.

Згідно з оновленим порядком, вартість протеза для дітей, що держава повністю компенсує протезному підприємству, прирівняна до вартості протеза для дорослих.

Читайте також: Уряд спростив забезпечення українців допоміжними засобами реабілітації

Передбачена можливість ремонту протеза коштом державного бюджету у межах гарантійного строку. Ремонт пошкодженого внаслідок бойових дій чи збройної агресії РФ протеза також покриватиме держбюджет.

Для встановлених за кордоном протезів передбачено гарантійне обслуговування в Україні коштом державного бюджету.

Як повідомлялося, уряд розширив можливості державної програми протезування: учасникам бойових дій надана можливість отримати протез підвищеної функціональності без потреби у первинному протезуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-