ПРООН розробила рекомендації з енергоефективності для 26 лікарень в Україні

ПРООН розробила рекомендації з енергоефективності для 26 лікарень в Україні

Укрінформ
Експерти Програми розвитку ООН (ПРООН, UNDP) провели енергоаудит 26 українських лікарень і розробили для них рекомендації з енергоефективності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

Зазначається, що енергоаудит у 26 лікарнях Київської, Одеської, Житомирської та Волинської областей проводився для подальшого встановлення сонячних панелей. Партія обладнання надійде від італійської компанії ENEL у межах ініціативи Європейської комісії для забезпечення стабільним електропостачанням українських медичних закладів.

"У межах проведених експертами UNDP досліджень, серед яких збір даних про споживання електроенергії та комплексні обстеження будівель, було розроблено рекомендації з енергоефективності. Запропоновані рішення покликані забезпечити 26 лікарень та їх понад 46 000 пацієнтів щорічно стабільним та автономним постачанням енергії. За попередніми оцінками, надані партнерами сонячні енергетичні системи можуть потенційно зменшити загальне споживання електроенергії для 26 об’єктів на 25%", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що до України надійдуть 5700 одиниць відповідного обладнання.

Читайте також: Три країни ЄС виділять понад €20 мільйонів на енергоефективні проєкти відновлення в Україні

Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що встановлення сонячних панелей на об’єктах цивільної інфраструктури дозволить забезпечити автономне і стабільне енергопостачання споживачів навіть в умовах ворожих атак на об’єкти української енергосистеми.

Як повідомлялося, Програма розвитку ООН уже залучила на відбудову України $360 мільйонів  грантів і близько $840 мільйонів кредитів.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-