У Вінниці медики видалили металевий уламок із серця пацієнта

У Вінниці медики видалили металевий уламок із серця пацієнта

Фото
Укрінформ
У Вінниці медики у ході надскладної операції видалили металевий уламок зі шлуночка серця пацієнта, постраждалого від війни.

Про це у Фейсбуці повідомляє Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М. І. Пирогова, передає Укрінформ.

«Пацієнт отримав поєднану торакоабдомінальну травму. У Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. М. І. Пирогова після дообстеження було виявлено стороннє тіло (металевий уламок) правого шлуночка серця, який міг щомиті викликати складні і незворотні ускладнення. Тож уламок потрібно було негайно забрати», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що медикам вдалося видалити з серця металевий уламок та врятували життя пацієнтові. 

Прооперували постраждалого вінницькі кардіохірурги спільно з колегами із Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова. У ході надзвичайно складної кардіохірургічної операції їм вдалося успішно видалити металевий уламок з порожнини правого шлуночка серця.

Операція проводилася на працюючому серці пацієнта без зупинки кровообігу, тоді як зазвичай подібні оперативні втручання проводяться на штучному кровообігу.

Читайте також: З лікарні виписали 4-річну дівчинку, якій із серця дістали уламок російської міни

Наразі пацієнт почувається добре, проходить післяопераційну реабілітацію та готується до виписки.

Як повідомлялось, Лікарі Центру дитячої медицини (лікарня «Охматдит») прооперували 14-річну дівчину, у якої вірус спровокував двобічну пневмонію, а організм не міг побороти недугу через виснаження та анорексію.

Фото: Вінницька обласна клінічна лікарня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-