У Львові британський спеціаліст завершив другу місію з лікування болю

У Львові британський спеціаліст завершив другу місію з лікування болю

Фото
Укрінформ
Британський спеціаліст Рокас Томошаускас завершив другу місію з лікування болю в Першому медоб’єднанні. 

Про це у Фейсбуці повідомляє Національний реабілітаційний центр «Незламні», передає Укрінформ.

«Друга місія провідного британського спеціаліста з лікування болю Рокаса Томошаускаса в Першому медоб’єднанні Львова – завершена», - йдеться в повідомленні.

У Національному реабілітаційному центрі зазначили, що з 20 до 25 листопада Рокас Томошаускас провів 50 консультацій. 22 пацієнтам виконали малоінвазивні лікувально-діагностичні блокади для зменшення інтенсивності болю.

«Спеціаліст з лікування болю Кембриджської університетської клініки Рокас Томошаускас консультував пацієнтів з гострим та хронічним болем в різних ділянках тіла, зокрема, спини, шиї, попереку, голови, внаслідок важких мінно-вибухових поранень, а ще - з фантомними та онкологічними болями», - додають у Центрі «Незламні».

У Львові британський спеціаліст Рокас Томошаускас завершив другу місію з лікування болю / Фото: UNBROKEN Ukraine

Впродовж місії британського колеги українські лікарі вивчали застосування транфорамінальних та епідуральних блокад – ін’єкцій з ліками в місце больове місце, інторосуглобових блокад, фасеткових блокад, ін'єкцій тригерних точок допомоги пацієнтам як під рентген-контролем, так і медикаментозно.

Читайте також: МОЗ за час війни організувало майже 200 медичних евакуацій до європейських клінік

«Через війну ми почали стикатися з важкими мінно-вибуховими травмами. Більшість пацієнтів на первинних етапах евакуації не отримують якісного знеболення та потрапляють до нас з некупованим болем, який заважає згодом проходити повноцінну фізичну реабілітацію. Зараз це дуже актуальне для нас питання», - наголосила Наталія Матолінець, керівниця анестезіологічної служби Першого медоб’єднання Львова. 

Медики вважають, що в Україні лікування гострого та хронічного болю – ще недостатньо розвинений напрямок.

Як повідомляло агентство, у Запоріжжі завершується будівництво центру реабілітації для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-