В Україні запустили онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

В Україні запустили онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

Укрінформ
У міжнародний День чоловіків Фонд Організації Об'єднаних Націй у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) запустив безкоштовний цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків.

Як передає Укрінформ, про це повідомив UNFPA Україна.

Онлайн-чат є анонімним. Доступний він у Телеграмі, Вайбері та на сайті Лінії підтримки.

Оператори чату – кваліфіковані психологи з багаторічним досвідом. Розмова відбуватиметься у текстовому форматі.

Читайте також: У Миколаєві розвивають систему комплексної реабілітації

«Психологічна підтримка у форматі онлайн-спілкування покликана допомогти чоловікам стабілізувати свій емоційний стан, знайти внутрішні ресурси для виходу зі складних ситуацій та усвідомити проблемні аспекти поведінки», – пояснили у фонді.

Зазначається, що кожен чоловік може проконсультуватися в чаті один раз на добу. Тривалість консультації – до 90 хвилин.

Писати чоловіки можуть з будь-яких питань, які викликають стрес: проблеми на роботі чи в стосунках, переживання через війну, труднощі з контролем гніву тощо.

Читайте також: OpenAI анонсувала новий інструмент для створення чат-ботів

Запуск онлайн-чату відбувся за підтримки уряду Великої Британії у співпраці з громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення».

Як зауважили в UNFPA, під час повномасштабної війни кількість стресових ситуацій збільшується, тому вчасне розв'язання проблеми та подолання психологічної напруги є життєво необхідними.

Багато ж чоловіків в Україні переконані, що мають розв'язувати свої проблеми самостійно, тому не звертаються по професійну допомогу.

Так, за результатами опитування, проведеного фондом серед чоловіків улітку 2022 року, 90% респондентів не мали досвіду звернення за професійною психологічною підтримкою в будь-якому вигляді. Водночас майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, за якого людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій і спричинених ними наслідків.

У жовтні 2022 року UNFPA запустив роботу безкоштовної анонімної й цілодобової лінії психологічної підтримки для чоловіків за номером 2345. За більш ніж рік роботи фахівці прийняли вже понад 9200 дзвінків.

У доповнення до гарячої лінії команда проєкту й створила онлайн-чат, щоб дати чоловікам більше можливостей для звернення по підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з 17 жовтня запрацював проєкт комплексної психологічної підтримки родин військовослужбовців. Головною його складовою є психологічні тренінги, розроблені професіоналами галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-