У Миколаєві розвивають систему комплексної реабілітації

У Миколаєві розвивають систему комплексної реабілітації

Фото
Укрінформ
У Миколаєві на базі однієї з міських лікарень працює реабілітаційний центр, в якому від початку року допомогу отримали більш як 1 700 осіб.

Про це повідомляється на сайті Миколаївської міської ради, передає Укрінформ.

“Людям допомагають повернутися до повноцінного життя після перенесених травм, у тому числі мінно-вибухових, інсультів, захворювань опорно-рухового апарату, після ендопротезування суглобів. Послуги надають як цивільним, так і військовим”, - йдеться в дописі.

У Миколаєві розвивають систему комплексної реабілітації / Фото: Миколаївська міська рада

Зазначається, що зараз пацієнти проходять реабілітацію в амбулаторних умовах, однак незабаром центр планують розширити. На це з міського бюджету були виділені кошти, тож невдовзі в ньому працюватиме і стаціонар, щоб пацієнти могли тут перебувати цілодобово.

Нині виконується поточний ремонт приміщень, закуповується необхідне обладнання. Вже придбали електронейроміограф та Стіл Войта-Бобата, планується до кінця року придбати вертикалізатор та апарати для пасивної розробки суглобів кінцівок.

У міськраді поінформували, що місту допомагають громадські організації та благодійні фонди. Крім цього, влада веде переговори з партнерами для подальшого розвитку реабілітаційного центру.

Читайте також: У кожній лікарні працюватимуть команди для реабілітації людей з інвалідністю - Жолнович

У центрі вже працює 20 спеціалістів: реабілітологи, ерготерапевти, фізичні терапевти, масажисти, психологи. Вони постійно вдосконалюють свою роботу, переймають досвід українських колег та іноземних спеціалістів. Зокрема цьогоріч їздили на навчання до Польщі та країн Балтії.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні на Прикарпатті запрацював реабілітаційний центр для поранених військових, розрахований на 20 стаціонарних ліжок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-