На лікування за кордон евакуювали ще 34 українців

На лікування за кордон евакуювали ще 34 українців

Укрінформ
На спеціалізоване лікування та реабілітацію до клінік країн Європи евакуювали ще 34 постраждалих від війни українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

“У межах співпраці МОЗ та Єврокомісії цього тижня було евакуйовано 21 пацієнта до Німеччини, Литви та Норвегії. У групі евакуйованих – пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями та онкопацієнти з Києва, Тернополя, Кропивницького, Дніпра та Івано-Франківська”, - ідеться у повідомленні.

Ще 13 пацієнтів були евакуйовані на лікування та реабілітацію до Чехії, Польщі, Нідерландів, Німеччини, Данії та Естонії за сприяння благодійних організацій та фондів.

Евакуаційні рейси тривають від початку повномасштабного вторгнення та відбуваються щотижня. До європейських клінік вивозять дорослих і дітей з тяжкими пораненнями, опіками й захворюваннями, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги.

Ознайомитися з умовами та особливостями медичної евакуації можна за посиланням.

Читайте також: ЄС і ВООЗ допоможуть Україні розвивати медичну евакуацію

Є кілька варіантів, за якими пацієнти можуть бути переведені на лікування за кордон: через обласний департамент охорони здоров’я, шляхом подання особистої заявки через сайт МОЗ у розділі “Громадянам”, для військовослужбовців – шляхом подання на евакуацію за кордон через командування Медичних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну МОЗ разом із партнерами евакуювали понад 4 тисячі українців на лікування до закордонних клінік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-