Банк Розвитку Ради Європи ухвалив спільний з Україною проєкт на €100 мільйонів

Банк Розвитку Ради Європи ухвалив спільний з Україною проєкт на €100 мільйонів

Укрінформ
Банк Розвитку Ради Європи ухвалив перший спільний з Україною проєкт у сфері охорони здоров’я на суму 100 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

"У період з 16 по 17 листопада заступниця Міністра фінансів України Ольга Зикова взяла участь у засіданні Адміністративної Ради Банку Розвитку Ради Європи (БРРЄ), як новопризначений представник від України. У рамках засідання, було ухвалено перший спільний проєкт пільгового кредитного фінансування України та БРРЄ у сфері охорони здоров’я в рамках Механізму фінансування державного сектору (Public Sector Financing Facility - PFF) обсягом 100 млн євро", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Банк розвитку Ради Європи може долучитись до іпотечного кредитування в Україні

Пільгове фінансування проєкту буде спрямовано на реалізацію комплексу невідкладних заходів, спрямованих на підтримку відновлення стабільної роботи системи охорони здоров'я. Зокрема допоможе відновити та модернізувати мережу медичних закладів на деокупованих територіях України, що були зруйновані або пошкоджені внаслідок бойових дій.

Програма є частиною проєкту Світового банку “Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя" (Heal Ukraine) обсягом на суму 500 млн доларів США та реалізовуватиметься на умовах "спільного фінансування" з БРРЄ.

Починаючи з літа 2022 року, БРРЄ та Мінфін провели низку обговорень щодо пріоритетних сфер співпраці, в результаті яких охорону здоров’я було визначено як першочергову, враховуючи багаторічний і комплексний досвід Банку в реалізації соціально важливих проєктів.

Як повідомлялось, Банк розвитку Ради Європи (БРРЄ) - це багатосторонній банк розвитку, унікальна місія якого полягає у сприянні соціальній згуртованості в 43 країнах-членах по всій Європі. БРРЄ інвестує в соціальні сектори, включаючи освіту, охорону здоров'я та доступне житло, приділяючи особливу увагу потребам вразливих верств населення. Серед позичальників - уряди, місцеві та регіональні органи влади, державні та приватні банки, неприбуткові організації та інші.

Читайте також: ВР ухвалила закон, спрямований на набуття Україною членства у Банку розвитку Ради Європи

Набуття Україною членства в БРРЄ відбулося менш ніж через рік після того, як країна офіційно подала заявку на членство в червні 2022 року. У червні 2023 року Україна завершила процес вступу та стала 43-ю країною-членом Банку розвитку Ради Європи.

Фото: Мінфін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-