Ляшко про реформу МСЕК: Наша задача - зв'язати пацієнта з індивідуальним планом реабілітації

Ляшко про реформу МСЕК: Наша задача - зв'язати пацієнта з індивідуальним планом реабілітації

Укрінформ
Реформа Медико-соціальної експертної комісії полягає у тому, щоб виявити, яку потребу необхідно забезпечити пацієнту з втратою функціональності - медичну, соціальну чи освітню.

Про це в інтерв'ю медичній експертці ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

"Ми перейшли на міжнародну класифікацію функціональності і змінюємо підходи, хто саме буде запускати інші процеси. Наша задача - перевести все в цифрові процеси. Є лікарня, є реабілітаційна команда, є діагноз, все в ЕСОЗ (Електронній системі охорони здоров'я – ред.) в Україні і потенційно створюється електронний МСЕК, який пов'яже пацієнта з індивідуальним планом реабілітації. Він буде розуміти, куди йому далі (після лікування - ред.) - до МОН на перенавчання, в Мінсоц на інші сервісні послуги, в Мінекономіки, щоб працевлаштуватися. Ми будемо виявляти, яку потребу необхідно закрити людині і яким чином ми можемо це компенсувати. Якщо не вдається компенсувати певними речами - медичними, освітніми, тоді питання компенсування можливості людині заробляти гроші - це пільги, компенсації, виплати, які повинні бути в державі", - розповів Ляшко.

Читайте також: У Міноборони запевняють, що сприятимуть реформуванню роботи МСЕК

Зараз, за його словами, триває перевірка діяльності МСЕК на виконання рішення РНБО. Цим займаються відповідні комісії, які вибірково перевіряють діяльність МСЕК в різних регіонах.

Як додав Ляшко, до 4 грудня мають бути остаточні звіти цих комісій, а також відповідні рішення.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні триває реформа ВЛК та МСЕК. Зокрема, у травні 2023 року в Програмі медичних гарантій був запроваджений пакет, який дозволяє пройти медичні огляди військовозобов’язаних у цивільних закладах охорони здоров’я. НСЗУ оплачує закладу надання таких послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-