Чи загрожує вам цукровий діабет? Онлайн-тест

Чи загрожує вам цукровий діабет? Онлайн-тест

Укрінформ
Онлайн-тест Центру громадського здоров’я допоможе визначити індивідуальний ризик цукрового діабету 2 типу.

Люди часто можуть довгий час не відчувати симптомів цукрового діабету 2 типу, тому захворювання може бути діагностовано вже тоді, коли виникли ускладнення.  

Щоб цього уникнути у Центрі громадського здоров'я МОЗ України, спільно з  з Україно-швейцарським проєктом «Діємо для здоров’я», розробили онлайн-тест. Він є формою оцінки ризиків цукрового діабету 2 типу, що є частиною Уніфікованого клінічного протоколу первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги «Цукровий діабет 2 типу», затвердженого Наказом МОЗ №1118. А отже – він може бути використаний сімейним лікарем у медичній практиці. 

Читайте також: Цьогоріч у пів мільйона українців діагностували цукровий діабет

Тест можна заповнити самостійно або ж під час прийому в лікаря. Результат не є діагнозом, він вказує на ймовірний ризик розвитку цукрового діабету. Лише сімейний лікар на основі результату може краще зрозуміти алгоритм подальших дій та дати вам відповідні рекомендації.

Тест доступний за посиланням.

Як наголосили у ЦГЗ, цукровий діабет в Україні займає 3-тє місце за поширеністю після серцево-судинних хвороб та онкології. Окрім того, його перебіг часто безсимптомний, тому вчасна діагностика вкрай важлива. Найбільш поширеним, переважно серед дорослого населення, є цукровий діабет 2 типу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-