МОЗ та Агентство міноборони США співпрацюватимуть у сфері протидії біологічним загрозам

МОЗ та Агентство міноборони США співпрацюватимуть у сфері протидії біологічним загрозам

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я України підписало оновлену концепцію діяльності з Агентством Міністерства оборони США щодо зниження біологічних загроз.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міністерство охорони здоров’я України, зустріч представників двох країн відбулася у Варшаві.

Концепцію, яка визначає  напрями діяльності щодо зменшення біологічної загрози в Україні, з представниками американської Програми зменшення біологічної загрози підписав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

За словами міністра, досягнення програмних цілей, які визначені в концепції, сприятиме запобіганню появі спалахів небезпечних інфекційних хвороб в Україні. «Концепція діяльності дає змогу нашим  країнам посилити кадровий та науковий потенціал, мережу лабораторної діагностики. Зокрема, у сфері виявлення та інформування про випадки чи спалахи захворювань. Ми цінуємо зусилля американських партнерів та плече підтримки нашій системі охорони здоров’я. Можливість посилювати співпрацю у таких важливих сферах, як протидія біозагрозам дозволить попри воєнні виклики ефективно посилювати можливості України і сприяють розвитку системи захисту населення від небезпечних інфекційних хвороб, а також забезпечити належну відповідь у разі виникнення спалахів з використанням міжнародних практик», – зазначив Ляшко.

Читайте також: МОЗ і телемедичний проєкт Brainscan підписали меморандум про співпрацю

Також на зустрічі сторони обговорили забезпечення дотримання стандартів якості діагностики в національних і регіональних лабораторіях, зокрема проведення навчань для фахівців лабораторій та медиків за міжнародними програмами, поінформували у МОЗ.

Як повідомлялося, МОЗ України та Франції підписали декларацію про співпрацю.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-