Сім українських медзакладів отримали сучасні УЗД-апарати

Сім українських медзакладів отримали сучасні УЗД-апарати

Укрінформ
Українським медзакладам передали сім сучасних УЗД-апаратів, закуплених у межах співпраці Міністерства охорони здоров’я та Глобального фонду.

Про це повідомляє МОЗ, передає Укрінформ.

Як зазначається, тепер лікарі у цих медзакладах зможуть проводити діагностику за допомоги зручного та портативного ультразвукового сканера моделі «Mindray Z50», який має монітор із високою роздільною здатністю та регульованим кутом нахилу, можливість підʼєднуватися до трьох датчиків. Тривалість роботи приладу від акумулятора становить приблизно 1,5 години.

Апарати УЗД отримали КНП «Вінницький обласний клінічний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом»; відокремлений структурний підрозділ «Центр протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та гепатитів» КНП «Чернігівська обласна лікарня»; КНП «Хмельницький обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом»; КНП Харківської обласної ради «Обласний клінічний центр профілактики і боротьби зі СНІДом»; КНП «Одеський обласний центр соціально значущих хвороб»; ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського НАМН України» (Київ); КНП «Центр профілактики та боротьби з ВІЛ-інфекцією/СНІДом» Одеської міської ради».

Читайте також: У Києві презентували мобільний хірургічно-стабілізаційний пункт для прифронтових територій

Як повідомляв Укрінформ, за понад півтора року повномасштабної війни росія пошкодила 1468 об’єктів медичних закладів України, 193 зруйновано вщент.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-