В Україні захворюваність на інфекційні хвороби торік знизилися на 36% - МОЗ

В Україні захворюваність на інфекційні хвороби торік знизилися на 36% - МОЗ

Укрінформ
В Україні показники захворюваності на інфекційні хвороби у 2022 році знизилися на 36%, порівняно з попереднім - 2021 - роком. 

Про йшлося під час засідання Колегії МОЗ, повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я України.

Попри початок повномасштабної війни та масове переміщення населення завдяки безперебійному забезпеченню областей вакциною проти вакцинокерованих інфекцій та доступною послугою з імунопрофілактики вдалося уникнути спалахів інфекційних хвороб, наголосили у МОЗ. 

Читайте також: В Україні щороку фіксують близько 6 мільйонів випадків інфекційних захворювань

У відомстві поінформували, що показники охоплення щепленнями дітей до 1 року 2022 році становили від 62% до 74%, при необхідному рівні у 90%. Зокрема, йдеться про щеплення дітей проти дифтерії та правця, які необхідно повторити у віці 6 та 16 років (68,2%), а також дорослого населення (40,2%). Ці щеплення передбачені Календарем профілактичних щеплень та є безоплатними.

Така ж тенденція зберігається і 2023 року, зазначили у МОЗ. "За перші 7 місяців 2023 року рекомендованого рівня охоплення обов’язковими щепленнями серед дітей від 6 до 16 років не досягають показники з вакцинації проти кашлюка, дифтерії та правця і проти поліомієліту. Якщо в дитини пропущені якісь із потрібних щеплень, необхідно звернутися до педіатра — лікар огляне дитину та роз’яснить, як і коли ці щеплення можна надолужити. Якщо зв’язок із лікарем втрачений через війну, потрібно звернутися до найближчого закладу охорони здоров’я, що надає первинну медичну допомогу", - наголосили у МОЗ.

Там також акцентували, що для підвищення рівня охоплення обов’язковими щепленнями в країні впроваджують додаткові раунди з імунізації: в кожному регіоні працюють мобільні вакцинальні бригади, які виїжджають до віддалених районів, громад, організованих колективів та модульних містечок, де проживають ВПО. Шість вакцин проти десяти інфекційних хвороб передбачені Календарем профілактичних щеплень є безоплатними та доступні у кожній області. Зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплень, нагадали у відомстві. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-