На лікування до клінік Європи відправили ще 21 українця

На лікування до клінік Європи відправили ще 21 українця

Фото
Укрінформ
До клінік країн Європи на спеціалізоване лікування та реабілітацію евакуювали ще 21 постраждалого від війни українця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

З початку повномасштабної війни МОЗ разом із Єврокомісією та іншими міжнародними партнерами організовують евакуаційні рейси для постраждалих українців та направляють їх на лікування й реабілітацію до клінік Європи.

«Протягом цього тижня у рамках співпраці МОЗ та Єврокомісії евакуйовано на спеціалізоване лікування 21 пацієнта. Українців направили до медзакладів Австрії, Франції, Нідерландів, Норвегії, Польщі та Швеції. У групі евакуйованих – пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями та онкопацієнти зі Львова, Житомира, Полтави, Вінниці, Харкова та Києва», - ідеться у повідомленні.

Через складнощі внаслідок постійних бойових дій, обстрілів і пошкоджень інфраструктури суттєво ускладнилось надання медичної допомоги на сході та прифронтових територіях. Натомість евакуаційні рейси, організовані МОЗ і партнерами, тривають з перших днів війни та відбуваються щотижня.

Евакуюють дорослих і дітей із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги.

Ознайомитися з умовами й особливостями медичної евакуації можна за посиланням.

За алгоритмом медичної евакуації, міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі. Далі повітряними госпіталями чи спеціальним авіатранспортом транспортують українців у країни Європи для спеціалізованого лікування.

Читайте також: У МОЗ пояснили, як військовим потрапити на лікування до зарубіжних клінік

На даний час працюють кілька маршрутів, за якими постраждалі громадяни можуть бути переведені на лікування за кордон, зокрема: через обласний департамент охорони здоров’я; шляхом подання особистої заявки через сайт МОЗ у розділі «Громадянам»; для військовослужбовців – шляхом подання на евакуацію за кордон через командування Медичних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення РФ у межах співпраці МОЗ із Єврокомісією, ВООЗ, урядами Польщі й інших країн на лікування до закордонних клінік було евакуйовано понад 1300 дітей.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-