Центр громадського здоров'я і ВООЗ запустили інформкампанію «Вакцинуй важливого себе»

Центр громадського здоров'я і ВООЗ запустили інформкампанію «Вакцинуй важливого себе»

Укрінформ
Центр громадського здоров'я, ВООЗ і центри контролю та профілактики хвороб запустили інформаційну кампанію для населення "Вакцинуй важливого себе!".

Як повідомляє у Фейсбуці Центр громадського здоров'я, мета кампанії – нагадати населенню, що в епідсезон гострих респіраторних захворювань необхідно зробити щеплення від COVID-19, передає Укрінформ.

"Першочергова ціль – достукатись до людей літнього віку, які живуть у сільській місцевості, адже саме вони у групі ризику і при цьому часто відкладають піклування про себе і своє здоров'я. Восени імунітет послаблюється, тому люди починають хворіти більше. У цей період важливо довіряти перевіреним джерелам, а не продуктам з написом "зміцнення імунітету", які нібито захистять організм від інфекцій та хвороб", – йдеться у повідомленні.

Також у ЦГЗ нагадали, що громади за потреби можуть залучити мобільні бригади, які приїдуть до віддалених населених пунктів, зроблять первинний медичний огляд і провакцинують від COVID-19, правця, дифтерії та інших хвороб, що внесені до Національного календаря профілактичних щеплень.

Читайте також: «Пірола» не вплине на перебіг епідпроцесу - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, в Україні зареєстровано перший випадок нового варіанту коронавірусу під назвою "Пірола". Як зауважили в МОЗ, за симптомами та клінічним проявом захворювання субваріанту "Пірола" не виявлено особливих відмінностей від попередніх штамів COVID-19. Однак через велику кількість мутацій "Пірола" швидше вражає ослаблений імунітет. Захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак вакцина знижує ризики ускладнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-