«Пірола» не вплине на перебіг епідпроцесу - Ляшко

«Пірола» не вплине на перебіг епідпроцесу - Ляшко

Укрінформ
Новий підтип штаму Омікрон вірусу SARS-CoV-2 "Пірола", який нещодавно виявили на Рівненщині, не вплине на перебіг епідемічного процесу.

Про це під час спілкування з журналістами сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це ніяк не вплине на перебіг епідпроцесу. Ми бачимо, що немає жодних агресивних проявів цього нового штаму, він не призводить до ускладнень, може втікати від імунної відповіді вакцинованих, але, як показує практика, перебіг захворювання серед вакцинованих не є критичним, як був у 2020-2021 роках", – сказав Ляшко.

Міністр зауважив, що вірус SARS-CoV-2 дуже швидко мутує. Виявлений на Рівненщині випадок свідчить про те, що система епіднагляду в Україні працює ефективно.

"Ми виявляємо нові штами, проводимо секвенування, виявляємо нові мутації", – додав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині лабораторно підтверджено випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон під назвою "Пірола". Захворів 20-річний чоловік.

За минулий тиждень в Україні зареєстровано 9 480 випадків COVID-19. Коронавірус забрав життя 45 українців, серед яких — одна дитина до 4 років. У МОЗ закликали українців вакцинуватися проти COVID-19. Вакцинація залишається безоплатною у сімейного лікаря та у пунктах щеплень. Зробити щеплення рекомендовано людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання; старшим за 60 років; які перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

Читайте також: В Україні за тиждень на COVID-19 захворіли майже 9,5 тисяч людей

Для безоплатних щеплень в Україні є понад 3 млн доз вакцини: вакцина Janssen від Johnson&Johnson, вакцина Comirnaty від Pfizer. Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник Pfizer – вакцина Comirnaty для дітей).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-