На Рівненщині зафіксували новий підвид штаму Omicron - «Арктур»

На Рівненщині зафіксували новий підвид штаму Omicron - «Арктур»

Укрінформ
На Рівненщині зафіксували новий підвид штаму Omicron - "Арктур".

Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«На Рівненщині зафіксували новий підвид штаму Omicron - «Арктур». Його виявлено на території Дубенського району», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цей субваріант COVID-штаму Omicron, вперше виявлений у січні 2023 року в Індії, швидко поширився світом. Характеризується дещо підвищеним рівнем заразності, що в 1,2 рази більший, ніж близький штам Kraken.

"Арктур", зауважив начальник ОВА, викликає у пацієнтів багато симптомів, притаманних для попередніх варіантів COVID-19: високу температуру, кашель, біль у горлі, м`язову слабкість. А також додає новий симптом - сверблячий кон’юнктивіт (рожеве око) без гною, але з відчуттям липкості в очах.

Проте, підкреслив Коваль, причин для паніки немає, адже ВООЗ оцінює його «серйозність» як низьку.

Водночас він наголосив на важливості вакцинації від коронавірусу, особливо у віці 65+. Коваль повідомив, що минулого тижня зафіксований летальний випадок в Костопільській громаді, додавши, що вакцини досі безоплатні та у вільному доступі.

Читайте також: Із початку жовтня на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіли понад 409 українців

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині в обласній лікарні вперше в Україні запустили інноваційну систему knopka для виклику чергових лікарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-