На Київщині відкрили першу амбулаторію в рамках проєкту «Турбота з народження вдома»

На Київщині відкрили першу амбулаторію в рамках проєкту «Турбота з народження вдома»

Фото
Укрінформ
У Бучанському центрі первинної медико-санітарної допомоги за співпраці МОЗ та ЮНІСЕФ відремонтували і відкрили першу амбулаторію в рамках проєкту «Турбота з народження вдома».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я, передає Укрінформ.

«За співпраці МОЗ та ЮНІСЕФ було відремонтовано амбулаторію у Бучанському центрі первинної медико-санітарної допомоги», - йдеться у повідомленні.

Амбулаторію розділено на умовні зони, зокрема, відокремлено кабінет здорової дитини, де маленький пацієнт може пройти профілактичний огляд без перетину з хворими. Також облаштовано кабінет щеплень, зони для грудного годування та розваг малечі.

Проєкт «Турбота з народження вдома» – це модель домашніх візитів медичних працівників до вагітних жінок і сімей з дітьми до трьох років.

Читайте також: В Україні відновили понад 800 пошкоджених Росією медзакладів

Модель спрямована на зменшення дитячої смертності, захворюваності, підвищення ранніх виявлень затримок розвитку та відповідних корекцій.

У рамках проєкту створено мережу патронатних працівників, які забезпечують обслуговування вдома для майбутніх мам, батьків і дітей раннього віку. Наразі ЮНІСЕФ планує розширити кількість таких центрів у Київській області до 50.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області почали роботу чотири освітні центри «Вулик», створені у партнерстві благодійного фонду SavED та Програми U-LEAD з Європою.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-