На Вінниччині кількість випадків захворювання на гепатит А зросла до 247

На Вінниччині кількість випадків захворювання на гепатит А зросла до 247

Укрінформ
На Вінниччині станом на вечір 31 жовтня кількість випадків захворювання на вірусний гепатит А зросла до 247.

Про це повідомляє ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», передає Укрінформ. 

Зазначається, що станом на 18.00 минулої доби зафіксовано вже 247 випадків захворювання на вірусний гепатит А, зокрема 16 – за минулу добу. Із них лабораторно підтверджені 207 випадків, 118 людей перебувають на стаціонарному лікуванні. Серед захворілих – 35 дітей, у тому числі дошкільного віку. Хворіють також 9 студентів, серед працівників закладів освіти зафіксовано 13 випадків вірусного гепатиту А, серед медиків - 7.

Наразі хворими зайнято 47% ліжок у стаціонарах, підготовлених до прийому хворих на вірусний гепатит А.

Поодинокі випадки захворювання, окрім Вінниці, зареєстрували і в інших територіальних громадах області. Хворих на гепатит А виявили у Могилеві-Подільському, Хмільнику, Калинівці, Гайсині та Козятині.

Читайте також: Спалах гепатиту А: Кузін припускає, що об'єднуючим фактором можуть бути продукти і питна вода

В освітніх закладах Вінниці наразі продовжується дистанційне навчання. Це ж стосується і позашкільного навчання, спортивних та мистецьких гуртків. 

Як повідомлялося, спалах гепатиту А на Вінниччині визначено як надзвичайну ситуацію природного характеру обласного рівня. Тому у регіоні посилено протиепідемічні заходи: зокрема, тимчасово обмежили продаж товарів домашнього виробництва на ринках, додаткові перевірки проводять на підприємствах, робота яких повʼязана з обслуговуванням населення, продуктами харчування.

В області посилено дезінфекцію громадського транспорту, під тимчасовою забороною ярмарки та масові заходи з реалізації продукції домашнього виробництва. Також органи місцевої влади посилюють контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог та протиепідемічних правил на ринках міста та області. 

На підставі проведених епідрозслідувань визначено щонайменше 4 можливих фактори, які вказують на джерело інфекції. Після детального аналізу кожен з факторів опрацьовується одночасно паралельними командами з широким лабораторним контролем.

Читайте також: На Вінниччині через спалах гепатиту А оголосили надзвичайну ситуацію - МОЗ

Також в області триває вакцинація медиків, лікарів екстреної медичної допомоги та фахівців громадського здоров’я, задіяних у ліквідації спалаху вірусного гепатиту А. Мобільні бригади почали щеплення близького оточення пацієнтів з підтвердженим діагнозом, зокрема сімей, які проживають спільно, або близьких, з ким контактували напередодні захворювання. Також для вакцинації дітей доставлено 1 100 доз вакцини для профілактики вірусного гепатиту А (ВГА) та формування резерву, вакцинації в закритих колективах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-