На Національному порталі з імунізації експерти нададуть відповіді на питання про щеплення та вакцини

На Національному порталі з імунізації експерти нададуть відповіді на питання про щеплення та вакцини

Укрінформ
Експерти-медики готові надати консультації про щеплення та вакцини на Національному порталі з імунізації.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я, передає Укрінформ.

"Національний портал з імунізації vaccine.org.ua створений для потреб медиків, студентів, фармацевтів, педагогів та громадськості. І передусім батьків, які планують вакцинацію своїх дітей і прагнуть дізнатися більше про ефективність вакцин, епідеміологічну ситуацію, графік щеплень тощо. На порталі зібрана найповніша інформація з теми імунізації та більше 250 відповідей на запитання про щеплення і вакцини. А також статті, новини і всі нормативні документи, що стосуються імунізації в Україні", - йдеться у повідомленні.

Так, на порталі медичні працівники можуть знайти матеріали про найповніший календар вакцинації, інформаційні матеріали для друку, останні дані щодо захворюваності та наявності в країні вакцин, календар освітніх подій, педагоги та студенти медичних вишів – пам’ятки про всі вакцинокеровані інфекції, а також наукові статті та результати досліджень у галузі імунопрофілактики.

Для батьків на порталі доступна інформація про щеплення, допомога в плануванні вакцинації, відповіді експертів на складні запитання.

Також медики та науковці можуть долучитися до команди експертів порталу: публікувати тут свої статті, блоги, відповідати на запитання читачів тощо. Для сімейних лікарів та медичних сестер, які працюють у кабінетах щеплень, користування порталом – це можливість покращити свою комунікацію з пацієнтами. Керівники медичних закладів можуть пропонувати редакції свої новини та події, наприклад, успішні кейси з вакцинації. А педагоги та вихователі знайдуть на порталі сценарії уроків, шкільних та позакласних заходів на тему щеплень.

Читайте також: Інфекціоніст: Разом з грипом циркулюватиме COVID-19, у групі ризику - люди у віці старше 60

Як повідомлялося, Національний портал з імунізації розрахований на професіоналів у сфері медицини та громадян, які цікавляться питаннями з імунопрофілактики, розпочав роботу у квітні 2023 року.

Портал створений у рамках проєкту USAID "Розбудова стійкої системи громадського здоров’я", що виконується організацією Пакт у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss TPH), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров’я – ЄІПГЗ та за участю Шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерації охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP), а також громадської спілки "Коаліція за Вакцинацію" на підтримку Міністерства охорони здоров'я України та Центру громадського здоров’я України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-