У Вінниці кількість шпиталізованих через спалах гепатиту А зросла до 141

У Вінниці кількість шпиталізованих через спалах гепатиту А зросла до 141

Укрінформ
Унаслідок спалаху гепатиту А у Вінниці кількість шпиталізованих зросла до 141 людини.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Вінниця. Кількість постраждалих від вірусного гепатиту А збільшується. Станом на вечір 27 жовтня, в лікарні перебуває 141 пацієнт. Їх стан - середньої тяжкості», - йдеться в дописі.

Зазначається, що триває епідеміологічне розслідування та всі необхідні обстеження. На місці працює команда епідеміологів та фахівців Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб та група реагування Центру громадського здоров'я України.

«Комплексно вже маємо результати понад 150 проб з навколишнього середовища, додатково проводяться перевірки стихійних ринків та води. Джерело інфікування ще не встановлено», - додали в МОЗ.

Читайте також: Інфекціоніст дав поради, як запобігти зараженню гепатитом А

У відомстві додали, що завтра команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігором Кузіним прибуває на Вінниччину, аби встановити джерело інфікування.

Як повідомлялося, у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А. Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 25 жовтня визнала спалах захворювання на вірусний гепатит А надзвичайною ситуацією.

Гепатит А — це вірусне захворювання, що вражає печінку. Вірус гепатиту А передається внаслідок вживання забруднених харчів або води, через недотримання особистої гігієни, а також у сім’ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів родини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-