Турбота про психологічний стан є питанням виживання для українців - Зеленська

Турбота про психологічний стан є питанням виживання для українців - Зеленська

Укрінформ
Турбота про свій психологічний стан є питанням виживання для українців.

Про це дружина Президента Олена Зеленська сказала в інтерв’ю Vogue Ukraine Edition, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

Вона нагадала, що результати міжнародного соціологічного дослідження, представлені під час третього Саміту перших леді та джентльменів у Києві 6 вересня, продемонстрували, що ментальне здоров’я входить до п’ятірки найбільших глобальних викликів сьогодення й майбутнього.

Читайте також: Всеукраїнська програма ментального здоров’я: навчання пройшли вже понад 44 тисячі медиків

Жителі 11 країн, які взяли в ньому участь, скаржаться на тривогу, невпевненість у майбутньому і крихкість сталих систем. Це підкреслює актуальність Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яка реалізується для того, щоб зробити психологічну допомогу для людей максимально поширеною й доступною, зазначила Зеленська.

За словами першої леді, найбільший виклик, який постав під час реалізації програми, – це стигма, стереотип, що сильні люди не потребують допомоги. Щоб цього позбутися, потрібен лагідний і дружній підхід, переконана Зеленська.

Для популяризації серед українців думки про те, що звертатися по допомогу не соромно, у межах програми запустили комунікаційну кампанію «Ти як?».

Дружина Президента також відзначила необхідність уважного ставлення до психологічного стану дітей і спілкування з ними.

Читайте також: Зеленська зустрілася з представниками Google

«Діти постійно запитують: коли закінчиться війна? Найправильніше сказати як є: я не знаю, але вона точно закінчиться», – наголосила перша леді і додала, що також важливо разом планувати майбутнє.

Як сказала Зеленська, емпатія є важливим інструментом підтримки стійкості людини та всього суспільства.

На її переконання, держава і суспільство мають підготуватися, аби створити гідні умови для захисників і захисниць.

«Просто прикласти руку до серця, коли бачиш військового, – це мило, але краще діяти: облаштувати робочі місця для людей з інвалідністю, подумати, як за потреби допомогти ветеранам із навчанням та перекваліфікацією», – сказала перша леді.

Як повідомлялося, у березні за ініціативою Зеленської в Україні стартувала комунікаційна кампанія Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Мета кампанії - навчити українців піклуватися про своє ментальне здоров’я та показати інструменти, які допоможуть подолати тривогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-