У Вінниці, де стався спалах гепатиту А, виявлено вже 100 хворих

У Вінниці, де стався спалах гепатиту А, виявлено вже 100 хворих

Укрінформ
У Вінниці станом на 25 жовтня кількість хворих на вірусний гепатит А зросла до ста осіб.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника облуправління Держпродспоживслужби Олександр Сорочан, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Вінницької ОВА.

«Ми маємо сто хворих осіб, з них у 81 особи підтверджений лабораторно діагноз "вірусний гепатит А". Це 66 дорослих і 15 дітей», - сказав Сорочан.

За його словами, серед захворілих - учитель, двоє охоронців школи, два медики. Є серед хворих і по кілька осіб із різних навчальних закладів.

Сорочан наголосив, що епідеміологи поки не встановили зв'язок між випадками захворювання на гепатит А, робота в цьому напрямку триває.

З 24 жовтня у Вінниці працюють фахівці Центру громадського здоров'я МОЗ України. Вони допомагають епідеміологам Вінницького обласного центру контролю і профілактики хвороб встановлювати причини поширення гепатиту А.

Читайте також: МОЗ закликає батьків перевірити вакцинацію дітей від небезпечних хвороб

Як повідомлялося, у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А. Фахівці перевіряють та досліджують усі можливі причини спалаху — від стихійних ринків до точок централізованого та децентралізованого водопостачання, забезпечують відбір зразків з навколишнього середовища та осередків захворювання.

25 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала спалах захворювання на вірусний гепатит А надзвичайною ситуацією.

Гепатит А — це вірусне захворювання, що вражає печінку. Вірус гепатиту А передається внаслідок вживання забруднених харчів або води, через недотримання особистої гігієни, а також у сім’ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів родини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-