На Харківщині встановили модульні клініки первинної меддопомоги

На Харківщині встановили модульні клініки первинної меддопомоги

Фото
Укрінформ
У селах Липці та Кам'янка Харківської області встановили нові модульні клініки первинної медичної допомоги.

Про це інформує пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"Попри системні виклики та постійні атаки росіян, разом із партнерами нам вдається відновлювати медичні заклади та забезпечувати повноцінний доступ пацієнтів до медичної допомоги. Будівництво нових модульних клінік дасть змогу мешканцям отримувати якісні та потрібні медичні послуги, а також оперативно розв’яже проблему у регіоні", - сказав перший заступник міністра охорони здоровʼя Сергій Дубров.

Зазначається, що на Харківщині, у селі Липці та Кам’янка, встановили нові модульні клініки первинної медичної допомоги. Медзаклад у селі Липці буде обслуговувати громаду у близько 6700 людей, з якими працюватимуть 5 лікарів. Зараз у клініці зможуть отримати медичну допомогу 45 пацієнтів на день.

Водночас у модульній клініці у селі Камʼянка працюватимуть мобільні бригади у складі лікаря та медичної сестри. Крім того, плануються виїзди вузьких спеціалістів за потреби, зокрема кардіолога, гінеколога, хірурга. Постійно у клініці чергуватиме медична сестра. Отримати медичну допомогу тут зможуть 20-30 пацієнтів на день.

Проєкт з встановлення модульних клінік у найбільш постраждалих від війни регіонах України реалізується у рамках партнерства Міністерства охорони здоров’я та Всесвітньої організації охорони здоров’я. Усі модульні клініки обладнані генераторами для безперебійного електроживлення та вентиляторами, які підтримують оптимальне середовище у медзакладі. Термін збору та встановлення конструкцій складає від 10 до 14 днів.

«Разом з Міністерством охорони здоров’я ми забезпечуємо інфраструктуру, де лікарі та медсестри можуть надавати основні послуги первинної медичної допомоги, особливо для пацієнтів із хронічними захворюваннями в регіонах, де потреби є найвищими. Ми підтримуємо громади на передовій та допомагаємо у розв'язанні проблеми з доступом до життєво важливої первинної медичної допомоги та ліків. Зараз цей спільний проєкт є важливим кроком у відновленні послуг», – зауважив представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Читайте також: Щороку майже 200 тисяч пацієнтів потребують медичної реабілітаційної допомоги - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення Росія пошкодила в Україні 1449 обʼєктів медзакладів, а 190 - зруйнувала вщент. Найбільших втрат зазнали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Дніпропетровщини, Херсонщини, Запоріжжя та Київщини.

Фото: moz.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-