Фінансування охорони здоров’я у проєкті бюджету-2024 зросте на ₴24,4 мільярда

Фінансування охорони здоров’я у проєкті бюджету-2024 зросте на ₴24,4 мільярда

Укрінформ
Відповідно до показників проєкту бюджету України на 2024 рік, загальні видатки держбюджету на охорону здоров’я на наступний рік становитимуть 201,9 млрд грн, що на 24,4 млрд грн більше цьогорічного показника.

Як передає Укрінформ, про це заявила заступниця голови парламентського Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Оксана Дмитрієва, виступаючи на Всеукраїнському з’їзді серцево-судинних хірургів у Києві.

Народна депутатка наголосила, що незважаючи на критичну економічну ситуацію в країні через російсько-українську війну, серед основних пріоритетних напрямків при формуванні видаткової частини бюджету є охорона здоров’я.

"У проєкті державного бюджету-2024 на систему охорони здоров’я заклали на 24,4 млрд грн більше порівняно з 2023 роком. Так, це не ті 5 %, які б нам хотілося. Але під час такого надтяжкого періоду для нашої країни збільшення бюджету на медичну сферу на 24 млрд грн свідчить, що медична сфера є пріоритетною для нашої держави", – наголосила Дмитрієва.

Читайте також: Нацслужба здоровпосилить контроль за роботою лікарень

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував законопроєкт "Про Державний бюджет України на 2024 рік" до першого читання з урахуванням низки змін.

Кабінет міністрів на засіданні 15 вересня затвердив проєкт Закону "Про Державний бюджет України на 2024 рік” (№10000) із власними доходами загального фонду бюджету в 1 трлн 560 млрд грн та видатками загального фонду у 3 трлн 108 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-