Нацслужба здоров'я посилить контроль за роботою лікарень

Нацслужба здоров'я посилить контроль за роботою лікарень

Укрінформ
Кабінет міністрів надав Національній службі здоров’я ширші повноваження для моніторингу медзакладів щодо дотримання ними умов контрактування.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 17 жовтня, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я.

"Ухвалене рішення — це ще один крок, який дозволить НСЗУ моніторити цільове використання коштів Програми медгарантій, які мають спрямовуватися на надання якісної, доступної та безоплатної медичної допомоги для пацієнтів", - йдеться у повідомленні.

Раніше чіткий механізм здійснення такого моніторингу був відсутній, що унеможливлювало виконання положень законодавства в повному обсязі.

Відтепер НСЗУ дозволено здійснювати два види моніторингу — автоматичний та фактичний.

Зокрема, автоматичний моніторинг здійснюється шляхом аналізу масиву даних та оцінки подальших ризиків. Фактичний моніторинг здійснюється у вигляді документального моніторингу та візиту безпосередньо у медзакладі. Такий моніторинг може бути як плановим, так і позаплановим.

Читайте також: МОЗ затвердило стандарт медичної допомоги при опіках

Окрім того, ухвалене рішення визначає процес здійснення моніторингу НСЗУ та порядок створення груп, які проводитимуть фактичний моніторинг. Також чітко визначено процедуру, як оскаржити висновок, за результатами моніторингу Нацслужби здоров’я.

Як повідомлялося, у проєкті державного бюджету-2024 на Програму медичних гарантій запланували понад ₴158 мільярдів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-