В Україні збільшується кількість хворих на ГРВІ

В Україні збільшується кількість хворих на ГРВІ

Укрінформ
За попередній тиждень в Україні зареєстрували 143 300 випадків захворювань (ГРВІ, COVID-19 та грип), що на 20% більше, ніж тиждень тому.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"В Україні спостерігається збільшення кількості хворих на гострі респіраторно-вірусні інфекції, які є традиційними для осінньо-зимового періоду. За попередній тиждень, з 9 по 15 жовтня, в країні зареєстрували 143 300 випадків захворювань (ГРВІ, COVID-19 та грип), що на 20% більше, ніж тиждень тому. Серед них - 84 956 дітей", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, найбільше хворих у Київській, Рівненській та Житомирській областях. Найменше - у Запорізькій та Херсонській областях.

Читайте також: Респіраторні вірусні захворювання лікуються симптоматично - лікар

Загалом по Україні 3 330 осіб потрапили до лікарень із захворюваннями на ГРВІ, грип та COVID-19. Серед пацієнтів, які потребували госпіталізації, 57% - діти.

Зокрема, з 9 по 15 жовтня в країні зареєстровано 34 летальних випадки внаслідок COVID-19 серед людей, старших від 35 років. Летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано. Грип штаму А виявили в Івано-Франківській області, в Чернівецькій області циркулює грип типу В.

Як повідомлялося, до областей України доправлять 60 тисяч доз вакцин від грипу, аби медики зробили безоплатне щеплення.

Фото: krasdor.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-