У світі щодві хвилини помирає жінка через причини, пов’язані з вагітністю або пологами - ВООЗ

У світі щодві хвилини помирає жінка через причини, пов’язані з вагітністю або пологами - ВООЗ

Укрінформ
У світі щодві хвилини одна жінка помирає через причини пов’язані з вагітністю або пологами. З 2015 року прогрес щодо скорочення показників материнської смертності у світі уповільнився і цілей у сфері сталого розвитку не досягнуто. 

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), передає Укрінформ.

Днями ВООЗ опублікувала першу дорожню карту для розв’язання проблеми післяпологової кровотечі, яка є основною причиною материнської смертності.

Незважаючи на можливості запобігання та лікування, післяпологова кровотеча є  причиною приблизно 70 тис. випадків смертей жінок щороку. У тих, хто вижив, вона може бути причиною інвалідності або психологічної травми на роки, зазначають у ВООЗ.

Читайте також: У ВООЗ кажуть, що пандемія COVID-19 «вбила» одне із сімейств вірусів грипу

У Дорожній карті боротьби з проблемою післяпологової кровотечі на період 2023–2030 років викладено цілі та заходи у галузі досліджень, ведення нормотворчої діяльності, здійснення відповідної роботи та проведення інформаційно-просвітницьких кампаній. Дорожню карту розробили в рамках широких консультацій за участі понад 130 експертів у різних галузях, а її реалізація здійснюватиметься під керівництвом міждисциплінарного керівного комітету.

ВООЗ та її партнери забезпечуватимуть спеціалізовану технічну підтримку країнам для адаптації глобальних керівних принципів до заходів національної політики, починаючи з країн із найвищим тягарем материнської смертності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-