Відкрили реабілітаційне відділення для онкохворих та пацієнтів з воєнними травмами

Відкрили реабілітаційне відділення для онкохворих та пацієнтів з воєнними травмами

Фото
Укрінформ
У Національному інституті раку розпочало роботу реабілітаційне відділення для пацієнтів з онкологією та воєнними травмами.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«Це перше в Україні реабілітаційне відділення при онкологічному медзакладі. Ми вдячні партнерам та благодійникам за допомогу у розширені мережі реабілітаційних відділень у медичних закладах. Розвиток реабілітаційних послуг залишається одним з пріоритетних напрямків роботи Міністерства охорони здоров’я. Наразі ми фіксуємо, що попит на реабілітацію зростає з кожним наступним днем повномасштабної війни», — зауважив перший заступник міністра Сергій Дубров.

На реалізацію проєкту меценати спрямували 2,8 млн грн. З жовтня медзаклад планує укласти договір з Національною службою здоров’я України за пакетами «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах».

Пропускна спроможність новоствореного реабілітаційного відділення - 60 пацієнтів на день. З пацієнтами працюватимуть мультидисциплінарні реабілітаційні команди.

В Україні відкрили перше реабілітаційне відділення для онкохворих та пацієнтів з воєнними травмами / Фото: П. Багмут

До складу таких команд увійшли лікар фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, медичні сестри з реабілітації та асистенти. Фахівці супроводжуватимуть пацієнтів із перших днів післяопераційного періоду та працюватимуть над їхнім відновленням.

Читайте також: Мінсоцполітики запускає «гарячу лінію» з питань реабілітації та протезування військових

Наразі у медзакладі реконструйовано три зали фізичної терапії загальною площею 100 кв. м, відремонтовано та облаштовано кабінети для відновлення й тренування ходи, для індивідуальних і групових занять, для підвісної терапії та занять на тренажерах, а також просторий санвузол, обладнаний для людей з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, реабілітаційні послуги згідно з програмою медичних гарантій в Україні надає 421 медичний заклад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-