Нобеля з медицини присудили за розробку вакцин проти COVID-19

Нобеля з медицини присудили за розробку вакцин проти COVID-19

Оновлено
Укрінформ
Лауреатами Нобелівської премії у галузі фізіології та медицини 2023 року стали угорська біохімік Каталін Каріко та американський учений-лікар Дрю Вайсман.

Про це повідомляється в акаунті премії в мережі Х, передає Укрінформ.

«Нобелівська премія 2023 року з фізіології та медицини була присуджена Каталін Каріко та Дрю Вайсману за їхні відкриття щодо модифікацій нуклеозидних основ, які дозволили розробити ефективні мРНК-вакцини проти COVID-19», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається на сайті премії, відкриття двох нобелівських лауреатів мали вирішальне значення для розробки ефективних мРНК-вакцин проти COVID-19 під час пандемії, що почалася на початку 2020 року.

Завдяки своїм новаторським відкриттям, які докорінно змінили розуміння того, як мРНК взаємодіє з імунною системою, лауреати зробили внесок у безпрецедентні темпи розробки вакцин під час однієї з найбільших загроз для здоров’я людини в наш час, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у Швеції та Норвегії розпочинається Нобелівський тиждень, під час якого стануть відомі лауреати премії за 2023 рік. У вівторок будуть названі лауреати з фізики, у середу - з хімії, у четвер - з літератури. Лауреат премії з економіки буде оголошений у столиці Швеції Стокгольмі 9 жовтня.

У п’ятницю у норвезькій столиці Осло назвуть лауреата премії за сприяння встановленню миру.

Церемонія вручення Нобелівської премії відбудеться в мерії Стокгольма 10 грудня – у річницю смерті Альфреда Нобеля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-